Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGündemDELOITTE TÜRKİYE VE TMOK'TAN TÜRK SPORUNU DESTEKLEYECEK İŞ BİRLİĞİ

DELOITTE TÜRKİYE VE TMOK’TAN TÜRK SPORUNU DESTEKLEYECEK İŞ BİRLİĞİ

Deloitte Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları’na sayılı günler kala Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile önemli bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında Deloitte Türkiye, uzun vadeli strateji geliştirilmesi başta olmak üzere, paydaş yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi ile TMOK’un yürüttüğü proje ve faaliyetlere yönelik yönetim danışmanlığı hizmeti sunacak. Ayrıca, Deloitte Türkiye, alanında uzman lider kadrosu ile olimpik sporcuların kariyer planlaması ve spor sonrası hayatları konusunda da mentorluk desteği sağlayacak.

Deloitte Türkiye CEO’su Başak Vardar, TMOK ile imza attıkları iş birliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türk sporuna ve sporcularımıza katkı sağlayacağına inandığımız böyle bir projede yer almak bizim için gurur vesilesi. Olimpiyat komitemizin uzun vadeli stratejilerinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi hedeflerine uyumlu şekilde güçlendirilmesi, hizmet tasarımı ve paydaş yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi gibi alanlarda uzmanlığımız ile kendilerine destek vereceğiz” dedi.

Vardar yönetim danışmanlığı iş birliği kapsamında TMOK’a sporcuların kariyer geçişi konusunda destek vereceklerini belirterek, “Ülkemizde olimpik sporcuların en önemli sorunlarından biri kariyer geçişleri konusunda yeterli rehberlik desteği bulamamaları. Bu nedenle biz de olimpik sporcularımıza yönelik bir mentorluk programı geliştirdik. Bu program ile deneyimli liderlerimizle olimpik sporcularımızı bir araya getirerek onlara rekabet odaklılık, değişime hazırlık, spordan emeklilik, spordan sonra kariyer gibi konularda destek sağlamayı amaçlıyoruz. Türk sporunun geleceği için büyük bir öneme sahip olduğunu düşündüğümüz iş birliğimizin ülkemizin olimpiyat hareketinin gelişimine katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Deloitte’un, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile 10 yıllık bir global partnerlik anlaşması olduğunu hatırlatan Vardar, “Deloitte, 2024 Paris Olimpiyatları başta olmak üzere 2032 yılına kadar gerçekleştirilecek tüm Olimpik ve Paralimpik oyunlarda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin global ölçekteki iş ortaklarından biri olarak yer alacak. Bu iş birliği ile strateji, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve kapsayıcılık gibi kritik alanlarda bir dizi proje gerçekleştirilecek” dedi.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise iş birliğine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin global çaptaki partnerlikleri yerelde de Milli Olimpiyat Komiteleri için somut katkılar sunan, ufuk açıcı iş birlikleri oluyor. Deloitte Türkiye ile TMOK yönetim stratejisinin güçlendirilmesi, hizmet tasarımı, sporcu profilleme ve ihtiyaç analizi, deneyim tasarımı, Olimpik sporcular için mentorluk programı, çalışan deneyiminin iyileştirilmesi gibi pek çok konuda geniş çaplı bir iş birliğine başlayacağız.

Bu iş birliği sadece TMOK’un kurumsal kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda Olimpik değerleri daha geniş kitlelere yaymamıza da yardımcı olacak. Deloitte Türkiye’nin uzmanlığı ve küresel deneyimi sayesinde, hizmet süreçlerimizi optimize ederek daha verimli ve etkili hale getireceğiz. Bu ortaklığın, Türk sporunun uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil edilmesine de katkı sağlayacağına inanıyoruz. Deloitte Türkiye ile kurduğumuz bu güçlü iş birliği, Türk sporunun geleceği için önemli bir adım ve umut ediyoruz ki birlikte, nice başarı hikayelerine imza atacağız.”

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR