Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaSektörelOkul-sanayi iş birliğinde gençlere iş garantisi

Okul-sanayi iş birliğinde gençlere iş garantisi

Kablo rakorları üretimi ve medikal sektöründe faaliyet gösteren Bimed Teknik Aletler A.Ş., ülke ekonomisine katkı sunmanın yanında mesleki eğitime de destek vermeye devam ediyor. Bimed’de CNC Torna İş Başı Eğitim Programı’nı tamamlayan öğrencilerin belgeleri, düzenlenen törenle takdim edildi. Eğitime destek vermekten her zaman huzur ve mutluluk duyduklarını dile getiren Bimed Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz; 5 yıl önce İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatmış oldukları Okul ve Sanayi eğitim iş birliğinin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. Mertöz, “Ülkemizde hizmet etmek, istihdam yaratmak, ihracat yapmak vazifemiz ama olmazsa olmazımız eğitime destek olmak. Biz, bunu yaparken çocuklara iş garantisi de veriyoruz. Amacımız, özellikle hamisi olduğumuz tüm okullarda çocukların hiçbiri açıkta kalmaması, mesleklerinin dışında çalışmaması ve okuduğu mesleğini icra etmesi. ‘’ifadelerini kullandı.

Sektöründe Türkiye’nin önde gelen ihracatçıları arasında yer alan, özellikle medikal üretimde yaklaşık 50 yıldan bu yana faaliyet gösteren Bimed; mesleki yeterliliklerin artırılması, sanayicinin ihtiyacı olan teknik bilgiyle donatılmış teknik çalışanların iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında başlatmış olduğu proje kapsamında, her yıl sayıyı artırarak aldığı stajyer öğrencilere, 2023-2024 dönemi “Bilgisayarlı makine imalatı” alanında eğitim verdi. Eğitimini tamamlayan öğrencilerin belgeleri, düzenlenen törenle teslim edildi.

Düzenlenen törene; Bimed Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Fikriye Nüzhet Bilgincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erdem Kartalkaya, İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Çoban katıldı.

“OKUL-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ İSTANBUL MODELİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Şirket olarak geçen sene 91 meslek lisesi stajyerine eğitim verdiklerini ve 38’ini de işe aldıklarını dile getiren Bimed Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Fikriye Nüzhet Bilgincan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden 60 öğrencinin geçen yıl eylül ayında staja başladığını kaydetti. Özellikle makine ve bilişim öğrencilerinin çoğunun staj için Bimed’e geldiklerinin bilgisini de paylaşan Rıdvan Mertöz; işbaşı eğitimlerini, İstanbul Sanayi Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Okul-Sanayi İş birliği İstanbul Modeli” kapsamında devam ettirmeyi amaçladıklarını belirtti. Kurum kültürü kazanmış, yeterli teknik bilgiye sahip mezun öğrenci topluluğuyla işletmelerini daha aydınlık bir geleceğe taşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

HEDEF MESLEK LİSELERİNİ DAHA NİTELİKLİ HALE GETİRMEK

Eğitime her zaman destek vermekten mutluluk duyduklarının altını çizen Rıdvan Mertöz, sözlerini sürdürdü; “Eğitim gönüllüsüyüz. Amacımız bu sene de Fikriye Nüzhet Bilgincan Lisesi’nde stajyer eğitimiyle bir farkındalık yaratmak ve başka sanayilerde görülemeyecek şekilde bir eğitim vermek. Ürünlerimizde hep en iyisini yapmaya ve en iyi kadroyla yapmaya çalışırız. Hedeflerimiz her zaman en iyiler. Bizde ikincilik üçüncülük diye bir sınırımız yok. Bizim ilkelerimiz arasında şunlar yer alıyor; her zaman dünya lideri olmak, AR-GE çalışmasında en öncü olmak. Birkaç işletmeyi yönetmek, burada ülkemizde hizmet etmek, istihdam yaratmak, ihracat yapmak vazifemiz ama olmazsa olmazımız eğitime destek olmak. Eğitim hizmetinin de bir kısmı meslek liselerinin niteliğini artırmak, meslek liselerinin istihdamının artırılması ve meslek liselerini daha iyi konumlara ulaştırmak. Bu kapsamda İSO olarak 45 liseyle ilgileniyoruz. Amacımız, bu okulların sayısını daha da artırmak ve hepsini daha nitelikli hale getirmek.”

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR