Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaEkonomiBorsanın şampiyonu Beşiktaş

Borsanın şampiyonu Beşiktaş

Fenerbahçe ve Galatasaray ligde ve Avrupa’da taraftarının yüzünü güldürüp şampiyonluğa oynarken dört büyükler arasında yatırımcısına en çok Beşiktaş kazandırdı. Ligde kötü bir performans sergileyen Beşiktaş yüzde 60.5 prim yaparak borsanın şampiyonu oldu.

Galatasaray ve Fenerbahçe ligde açık ara önde şampiyonluk mücadelesi verirken borsada durum çok daha farklı. Borsanın şampiyonu Beşiktaş oldu. Ligin başladığı ağustos ayından bu yana üç büyüklerden yatırımcısının yüzünü en çok Beşiktaş güldürdü. Beşiktaş’a yatırım yapanlar ağustos ayının başından bu yana %60.5 kazanç elde etti. 

FENERBAHÇE İKİNCİ SIRADA

Ligin lideri olan şampiyonluğun en büyük adaylarından Fenerbahçe ise ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe yatırım yapanlar %49.2 kazandı. Ligde ikinci sırada yer alan Galatasaray, şampiyonlar ligi ve Türkiye’de çok iyi performans sergilese de borsada sadece %7.7’lik bir prim yaptı. Taraftarının yüzünü güldüren Galatasaray borsada enflasyonu çok altında getiri kazandırdı. 

TEK KAYBETTİREN TRABZONSPOR

İki sene öncesinin şampiyonu ancak son dönemlerde çok iyi performans sergileyemeyen Trabzonspor, dört büyükler arasında borsada da yüzde 19.9 kayıpla sezon başından bu yana tek kaybettiren oldu. 

BEŞİKTAŞ İKİ GALATASARAY EDİYOR

Piyasa değeri açısından da Beşiktaş 12 milyar TL ile ile sezon başından bu yana en yüksek piyasa değerine sahip. İki sırada da 11.2 milyar TL ile Fenerbahçe yer aldı. Galatasaray 7.97 milyar TL ile üçüncü sırada yer alırken Trabzonspor sadece 2.66 milyar TL’de kaldı. Beşiktaş Galatasaray’ın neredeyse iki katı piyasa değerine sahip olurken, Trabzonspor’un da altı katı piyasa değerine sahip.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR