Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaFinansBitcoin tarihi rekoru kırdı

Bitcoin tarihi rekoru kırdı

Bitcoin tarihi rekor seviyesi olan 69 bin dolar seviyesine çok yaklaştı. Tüm kripto para ekosisteminin geleceğinin sorgulandığı iki yıldan fazla süren bir maceranın ardından bitcoin 10 Kasım 2021’de ulaşılan 68.789 dolarlık önceki rekoru aşarak 68.791 dolardan işlem gördü. Bitcoin, 848 gün sonra yeniden 68 bin doların üzerine çıktı. Kripto para piyasasının toplam değeri 2.44 trilyon dolara ulaştı. Sabah saatlerinde Bitcoin 67.521 dolar, Ethereum da 3.720 dolar seviyesinde işlem gördü.


BİR YILDA YÜZDE 200 ARTTI
CoinMarketCap’e göre, dolaşımdaki tüm kripto paraların yarısından fazlasını oluşturan Bitcoin, son 12 ayda yüzde 200’den fazla artış gösterdi. Bitcoin’in piyasa değeri 1.32 trilyon dolar ve Ethereum’un piyasa değeri 446 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin ve Ethereum’daki rallinin tetiklediği açık pozisyonlar da rekor seviyelere ulaştı.


AÇIK POZİSYON REKORLARI KIRDI


Bitcoin ve Ethereum’daki rallinin tetiklediği açık pozisyonlar rekor seviyelere ulaştı. Bu hızlı ticaret aktivitesi boğa piyasasının güçlendiğine işaret etse de 2021’deki benzerlikler piyasanın aşırı ısındığını gösteriyor. Bu durum BTC ve ETH fiyatlarında yakın zamanda volatilite yaşanacağına işaret ediyor. Teknik göstergeler de bu volatiliteyi öngörüyor; Binance’deki Bitcoin vadeli kontratlarında finansman oranları %100’ü aşarak boğa eğilimini gösteriyor. Açık pozisyonlardaki artış da bu durumu destekliyor. Ancak, geçmişte yaşanan benzer durumlar fiyatlarda düşüşlere neden olmuştu

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR