Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ile Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023 için geri sayım başladı. Zirve öncesi bakanlık yetkilileri ve 6 ülkenin büyükelçileri ile Ankara’da bir araya geldiklerini belirten Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, Körfez Bölgesi’nden A ve B grubundaki üst düzey iş insanlarının sektörel bazda partnerlik ve finansal yatırım amacıyla geleceklerini duyurdu.
Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ve Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından siyasi yakınlaşmanın önemli bir döneminde, halihazırda stratejik ve canlı olan ilişkiyi daha da güçlendirmek için 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Körfez ülkeleri yatırımcıları ve Türk iş dünyası Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023’te bir araya getirilecek.
ZİRVE 12-13 KASIM’DA İSTANBUL’DA
Körfez Araştırma Merkezi (GRC) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulaziz Sager ve Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) Kurucusu Cengiz Özgencil, 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek GCC-Türkiye Ekonomik Forumu 2023 öncesi Ankara’da bakanlık yetkilileri ve 6 ülkenin büyükelçileri ile bir araya geldi. Toplantıya, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin Türkiye’deki büyükelçileri, ticaret ataşeleri, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı yetkililerinin katıldığını belirten Cengiz Özgencil; forumun amacı, katılımcıları ve forumun nasıl gerçekleştirileceği hakkında bakanlık yetkililerine bilgi verildiğini aktardı. Özgencil, ayrıca forumun hedeflerine ulaşmasını sağlamak için tüm ilgili taraflar arasında koordinasyon mekanizmalarının tartışıldığını belirtti.
Özgencil, “Forum, ticaret, yatırım ve finans, enerji, altyapı, sanayi, ulaşım ve lojistik, turizm, tarım ve gıda ve spor olmak üzere dokuz sektöre odaklanıyor. Forum, KİK Genel Sekreterliği, KİK Odaları Birliği ve KİK Ticaret Bakanları tarafından da destekleniyor.” dedi.
‘ZİRVE KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE TİCARETİ ARTIRACAK’
Körfez Bölgesi’nde A ve B grubundaki üst düzey iş insanlarının, Türkiye’de sektörel bazda iş insanlarıyla partnerlik ve finansal yatırım görüşmeleri yapacağını kaydeden Özgencil, “Yüksek meblağlı iş anlaşmalarının başlangıcının yapılacağı ve ticari ilişkilerin de kolaylaşacağı bir zirve olacak. GCC ve Türkiye, Orta Doğu’daki hayati bölgesel güçleri temsil etmekte ve GCC-Türkiye Ekonomik Forumu; odaklandığı sektörlerde ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacak. GCC’nin önümüzdeki yıllarda Türkiye ile iş birliği taahhüdü ve ikili ticareti önemli ölçüde artırmak için önemli bir kapasite olduğu gerçeği göz önüne alındığında, potansiyel iş birliği alanlarını keşfetmek ve ortak projeler için bir ağ oluşturmak için ideal bir fırsat olacağını düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Körfez Ülkeleri ile ilişkileri yeniden canlandırmanın zamanının geldiğini belirten Özgencil, “Bu çabanın bir parçası olmaktan ve eski köprülerin yenilenmesi ve yenilerinin kurulmasına öncülük etmekten gurur duyuyoruz.” dedi.