Türkiye’de uzun süredir gündemi meşgul eden sokak hayvanları problemi ile ilgili Aydın Kuşadası’nda bulunan Charisma De Luxe Hotel, önemli bir adım attı. Otel bünyesinde yer alan çiftlikte 100 sokak hayvanı barınak oluşturuldu. 10 gün içinde başlanılan proje kapsamında ilk etapta 30 sokak köpeğinin barınağa alındığını ifade eden Charisma De Luxe Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çevik, “Çiftliğimizde 2 dönümlük alanı sokak hayvanlarımız için tahsis ettik. Onların orada rahatça yaşamaları, beslenmeleri ve bakım görmeleri için alanlar oluşturduk. Kısa süre içinde barınaktaki köpek sayımız 100’e ulaşacak. Çiftlikte biri veteriner olmak üzere toplamda 7 personelimiz bulunuyor. Bu proje ile canlarımıza sahip çıkarken, otelimizdeki yemekleri de günlük olarak köpeklerimize ulaştıracağız. Böylece büyük bir israfın da önüne geçeceğiz. Otel olarak başladığımız bu projenin tüm meslektaşlarımıza ve iş insanlarına örnek olmasını istiyoruz. Bu öncü proje ile sokak hayvanları probleminin önüne geçeceğimize inanıyoruz.” dedi.
Aydın Kuşadası’nda faaliyet gösteren Charisma De Luxe Hotel, son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen sokak hayvanları konusunda harekete geçti. Kuşadası’nda bulunan 190 dönümlük çiftliklerinde sokak hayvanları için bir barınak inşa eden Charisma De Luxe Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çevik, ilk etapta 100 sokak köpeğine ev sahipliği yapılması için yaklaşık 2 dönümlük alan ayırdı. Aynı zamanda atlar, tavuklar ve kazların bulunduğu çiftliğin bir kısmını sokak köpekleri için organize ettiklerini ifade eden Halil İbrahim Çevik, daha önce çiftliklerinde 10’a yakın köpekleri bulunduğunu, bu proje ile 100’e yakın köpeğin daha çiftlikte barındırılacağına vurgu yaptı. 10 gün önce barınağı kurmak için harekete geçtiklerini dile getiren Halil İbrahim Çevik, “10 günlük süre içinde 30 köpeğimizi çiftliğimize aldık. En kısa sürede barınağımızda 100 köpeğimiz olacak. Şu anda çiftliğimizde 7 personelimiz çalışıyor. Bunlardan biri de veteriner. Köpeklerimizin sağlıktan bakıma kadar tüm ihtiyaçları çiftliğimizde karşılanıyor. Barınağımız toplamda 3 alandan oluşacak. Bunlardan 2 kısmını 10 gün içinde tamamladık. İlk kısımda yavru ve küçük köpeklerimiz konaklayacak. Biraz daha büyük olanlar, ikinci alanda muhafaza edilecek. Daha sonra devreye girecek üçüncü alanda ise daha büyük köpekler kalacak. Böylece birbirlerine zarar verme ihtimallerini de ortadan kaldıracağız.” dedi.
OTELDEKİ YEMEKLER AYRIŞTIRILIYOR, BARINAĞA GÖNDERİLİYOR
Köpeklerin her birinin bir otel çalışanı tarafından ilk etapta sahiplenildiğinin altını çizen Halil İbrahim Çevik, “Otel çalışanlarımız da bu projeye sahip çıktı. Bu da bizi aslında cesaretlendiren en önemli gelişmelerden biriydi. Köpeklerimiz için sunulan özel mamalar dışında, otelimizde yapılan yemekleri günlük olarak köpeklerimize ulaştırıyoruz. Otellerde ortaya çıkan israfın da önüne geçiyoruz. Otelimiz bünyesinde oluşturduğumuz bir alanda yemeklerin ayrıştırılmasını yapıyoruz. Yemeklerin içinde köpeklerimize zarar verecek her ürünü büyük bir özenle ayırıyor, köpeklerimizin yiyebileceği yemekler haline getiriyoruz. Burada başkasından ya da herhangi bir kamu kurumundan da bir beklentimiz olmadan bu projeyi devreye aldık. Burada en büyük amacımız sokak hayvanları konusunda bir farkındalık oluşturmaktı. Ülkemizde bulunan binlerce otel aslında çok küçük yatırımlarla bu tip barınaklar oluşturabilir. Biz, buna öncü ve örnek olmak istiyoruz. Buradan tüm meslektaşlarıma, iş insanlarına çağrıda bulunuyorum. Sokak hayvanlarıyla ilgili en büyük çözümü biz üretebiliriz. Hem canlarımıza sahip çıkmış oluruz hem de otellerimizde oluşan büyük israfın da önüne geçeriz.” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİ AŞILAYACAĞIZ
Oluşturdukları sistem ile ellerinde bulunan hayvanların sahiplendirilmesi için de bir sistem kurduklarını dile getiren Halil İbrahim Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm odalarımıza barınağımızda bulunan köpeklerimizin fotoğraflarına ulaşılabilen QR kodlar koyduk. Otelimizde konaklayan misafirlerimiz buradan köpekleri görerek sahiplenmek için başvuru yapabilecek. Ancak, her sahiplenmek isteyene de canlarımızı teslim edemeyiz. Gerçekten hayvan bakımını üstlenebilecek ve onları, ailelerinin bir parçası olarak kabul edecek kişilere canlarımızı teslim edeceğiz. Bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Gelecek süreçte projemizi büyütmek de istiyoruz. İmkanlarımız el verdiğince barınaklarımıza alacağımız köpek sayısını artıracağız. Burada da kamu ile ortak hareket ederek ilerleyeceğiz. Halkımızın köpeklerimizle buluşmasını sağlayacağız. Özellikle çocuklu ailelerin barınağımıza gelmesini istiyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz. Barınaklarımızın kapısı hayvan severlerimize açık olacak. Onların canları bizlere emanet olduğu için gereken neyse onu yapacağız.