Cumartesi, Eylül 14, 2024
Ana SayfaGündemBİTKİSEL BESLENMEYE İLGİ ARTIYOR

BİTKİSEL BESLENMEYE İLGİ ARTIYOR

Son dönemde sağlıklı yaşam ve çevre bilinci ile birlikte bitki bazlı beslenme, birçok insan için bir yaşam tarzı haline geldi. Bitkisel gıdalar; zengin vitamin, mineral ve antioksidan içerikleri ile vücudun ihtiyaç duyduğu temel besin maddelerini sağlarken, enerji seviyelerini artırma ve hastalıklara karşı koruma konularında da önemli bir rol oynuyor. Özellikle sporcuların bitkisel beslenmeye karşı büyük bir ilgisi olduğunu belirten Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. İsmet Tamer, “Bitki bazlı beslenme bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olmasının yanı sıra çevresel olumsuz etkileri azaltıyor” dedi.

Dünya çok hızlı bir değişim ve gelişim sürecinden geçerken, iklim değişikliklerinin etkisi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Tüketilen gıdalar çevresel sorunlarda önemli bir rol oynarken, sağlıklı beslenme, iklim krizini önleme ve etik kaygılar dahil olmak üzere çeşitli faktörler sebebiyle bitki bazlı beslenmeye yönelik eğilim artıyor. Hem sağlık hem de çevre üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle bitki bazlı beslenmenin değeri giderek daha fazla önemseniyor. Vitaminler ve mineraller açısından zengin bir bitkisel beslenme biçiminin, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azalttığını vurgulayan Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. İsmet Tamer, tarım ürünlerinin, hayvansal kaynaklı gıdalardan daha fazla su tasarrufu sağlayarak çevresel etkileri minimize ettiğini belirtti.

”Performansını artırmak isteyen sporcular bitki bazlı besleniyor”

Bitki bazlı beslenmenin, sağlık açısından sayısız fayda sunduğunu belirten Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. İsmet Tamer, “Son dönemde giderek artan bitkisel beslenme biçimi, yüksek miktarda vitamin, mineral, lif ve antioksidan içeren gıdaları barındırıyor. Bu sayede, sağlık açısından vücutta olumlu etkiler oluşturuyor. Özellikle, folik asit açısından zengin lahana, brokoli, ıspanak ve semizotu gibi sebzeler günlük beyin faaliyetlerinde hafıza ve odaklanma yeteneğine katkıda bulunuyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde, ister sandviç arasında istenirse taze doğranmış bir salatada mutlaka sebze tüketmek gerekiyor. Omega-3 ve B12 kaynağı açısından da zengin bu besinler, beyin sağlığı, hafızanın güçlenmesi ve sinir sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor. Şu anda sporcular, performanslarını artırmak, iyileşme süreçlerini hızlandırmak ve enerji seviyelerini optimize etmek için bitki bazlı besinleri diyetlerine dahil ediyorlar.. Bu beslenme biçimi, sporcuların daha hafif ve enerjik hissetmelerine destek sağlıyor.” diye konuştu.

“Bitkisel beslenme alışkanlıklarının artması gezegenin ekolojik dengesini korumaya yardımcı olabilir”

Bitkisel beslenmenin sürdürülebilir bir çevre için de çok önemli olduğunu ifade eden Tamer, “Hayvancılık, geniş alanların tarım arazisine dönüştürülmesine neden olurken, bitki bazlı tarım daha az yer kaplar ve yerel ekosistemlerin korunmasına destek olur. Ayrıca, bitki bazlı gıdalar, hayvansal ürünlerin üretimine kıyasla çok daha az su, enerji ve arazi gerektiriyor. Bu da su kaynaklarının korunmasına, enerji tasarrufuna ve ormansızlaşmanın önlenmesine yardımcı oluyor. Bunlarla birlikte, sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltarak karbon ayak izini küçülten bitkisel gıdalar, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşması ve bitkisel beslenme alışkanlıklarının artması ile gezegenin ekolojik dengesini korumayı destekliyor.” dedi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR